..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

With by Studio Loop

Go down

02022010

Bài gửi 

normal With by Studio Loop





Japanese architects Studio
Loop
have completed a house in Gunma, Japan, conceived as a hole in
which the residents can shelter.

Called With, the two-storey house is situated with a main road to the
north and farmland to the east and west.

Private rooms are located on the ground floor, organised around the
perimeter of a double-height communal space.

The upper level overlooks the surrounding fields and cherry trees,
and includes access to a terrace.

Here are some more details from Studio Loop:

In past 60 years, as information technology progressively changed, in
Japan, our housing industry has rapidly adjusted to it. This “forced
adjustment” to our society has caused a transformation of our
traditional lifestyle, and housing space has been often talked by “nLDK”
; n (number of private rooms) L (living) D (dining) K (kitchen). The
concept of nLDK is to describe how much value your house has. The
spatial flexibility and relationship (private and public) among n, L, D,
and K are separated and lost, and as a result, “function” started to
walk alone.

Our proposals are to try to re-consider and re-organize a quality of
relationship of nLDK to re-adjust to a current and a future lifestyle.

Located on a rural area in Gunma, Japan, this site is surrounded by a
particular environment, busy traffic on north, big flat farm garden on
west and east, and long line of tree of cherry blossom on south.

The climate here is also unusual. In summer, this town records the
hottest temperature every year, and in winter, a strong gust wind from
north and west blows into this area. To live with this severe
environment, young client family requested not only typical ones, which
are privacy, lot of natural light, good ventilation, and but also the
place where a family can feel being protected, sensitivity and motion.

Beginning with this keywords and programs they gave us, our solution
to the house started to form.
First, we imaged “a surrounded big hole” inside of a house as LDK.
Originally, primitive human habited in a hole (cave) because they have
to protect themselves from a hazardous enemy and environment. It’s not
exactly similar to what primitive human had, but to live in the hole
(cave) was inevitable to our progress of habitation. So, we used this
“hole” idea as a direction of a solution to initiate our design process.

The 5m double volume hole (LDK) exists as a family can share all
activities such as cooking, eating, playing, studying, and even running.
Opposite to the hole (LDK) placed in the center body of a house,
private room zone (master bedroom and kid’s bedroom) and service room
zone (bathroom, toilet, and storage) are placed 600mm below LDK, and
they surround the hole (LDK) and act as a buffer zone between outside
and LDK to stabilize their day life from seasonal severe weather and
traffic noise.

In addition, because private rooms, service rooms and LDK are
directly connected by just opening doors, a family can easily access to
each room and air ventilation that is one of the important factors to
this house can go through whole spaces.

Library space, planting space, study space, and DJ space in the
second floor are connected to the double volume LDK space with no wall,
creating a unity of space and family activities.

Another main character of this house is the 2m x 5m fix high window
placed in the upper level. It gives a view to the sky from LDK down
stair, and also strengthens the sensitivity of being in the hole that
makes a family to be protected. Surely it provides an enough natural
light even cloudy weather. In spring, this window becomes a picture
frame of cherry blossom trees that are one of the Japanese traditional
trees. In summer time, the corridor in upper level becomes an eave to
protect from a direct sunlight, and in winter time, sun can penetrate
into the kitchen to warm up LDK space.

Over the window, there is a terrace where a family can enjoy talking,
playing, taking a break, and eating BBQ with friends.

Since we had to find a solution at low cost budget, an exterior skin
had to be one material. Considered to its natural landscape, we thought
the house should be a mass and a unity object and chose black which
makes its existence disappear in the natural environment. To do this, we
wanted to reflect the form against nature. In the suburban area,
opposite to the urban area like Tokyo, people have a lot of
opportunities to have a relationship to nature everyday. Here we
started to design how a house can keep standing against particular
environment.

Project Name: With
Project Year: 2008-2009
Location: Itakura town, Gunma, Japan
Program: Residential
Structure: Wood Construction
Site Area: 413.13 sqm
Building Area: 133.32 sqm
Total Floor Area: 173.07 sqm
From dezeen.com


Tích "[b]+" cho bài viết hay[/b]
Pass cho sách: booktraining.net

avatar
Milunice259
 
 

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 1355
Tuổi : 30
Đến từ : Long An
Nghề nghiệp : Người mẫu
Trạng thái bản thân : Đã có vợ
Điểm tích cực : 2354
Chất lượng bài viết : 342
Châm ngôn sống : Thiên tài chỉ có một phần trăm cảm hứng, còn lại là đổ mồ hôi

Xem lý lịch thành viên http://www.kt06vl.forumvi.com

Về Đầu Trang Go down

- Similar topics
Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

With by Studio Loop :: Comments

avatar

Bài gửi on 2010-02-02, 20:18 by Milunice259

Thích cái nhà này ghê, khung cảnh xung quanh giống hệt miền quê Việt nam

Về Đầu Trang Go down

avatar

Bài gửi on 2010-02-03, 19:19 by man

bạn nào có mẫu biệt thự trên thác làm ơn cho minh xin với.chi tiết luôn nhe mấy bạn.Thanks everybody

Về Đầu Trang Go down

Bài gửi  by Sponsored content

Về Đầu Trang Go down

Về Đầu Trang


 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết