..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

Logistics Centre Partyrent by Jarosch Architektur

Go down

02022010

Bài gửi 

normal Logistics Centre Partyrent by Jarosch Architektur





[You must be registered and logged in to see this link.]
of Darmstadt have completed a logistics centre clad in black lacquered
tiles in Frankfurt, Germany.

Called Logistics Centre Partyrent, the building is located next to a
motorway and houses a company that rents equipment for events.

It includes warehouse storage, offices, conference rooms and a
loading bay.

Windows to the upper floor are shielded by slats in the same
reflective material as the facade.

Here’s some more information from Jarosch Architektur:

Black lacquer-work at the autobahn
Even if its dedication doesn’t date back long, the new premises of
Partyrent are no secret anymore. “A friend yesterday told me proudly,
that he discovered a new, cool and noble top-disco” reports Fridjof
Kaul, trainee at Partyrent. “But I had to answer simply: You dork,
that’s my workplace.” the apprentice goes on.

When the Europe-wide operating market leader for renting event
equipment planned its representative office in Greater Frankfurt,
requirements were clear. The building must, in its outer shape and inner
organisation, accommodate a complex multi-stage manufacturing process
in a functional and tailor-made way. The work circuit at Partyrent’s
consists of five stations, which must be coupled smoothly.

Renting party items starts with sales and administration. The stocked
items then must be picked for delivery, before they are used for events
like Ball des Sports or Bambi award ceremony. Hereafter the rental
properties are redelivered and reprocessed. The cycle ends with the
precise warehousing.

Hence the mandated architects, Nikola and Herbert Jarosch, Darmstadt,
drew up the space allocation program in collaboration with a
consultancy for process optimisation. Convergence is the interior and
exterior principle of the corporate building. The black monolithic
structure frames those complex inner processes.

The stockroom is quadrate and possesses a span width of twice 22
metre with only one string of columns. Annexed to the 1870 square metres
large single-storey depot, with its clear height of 8 metre, are two
blocks: In the southern two-storey wing the staff and side rooms; in the
east the loading ramp with 13 rolling gates and the open-plan office
upstairs. Depot and both wings again add up to a square with a side
length of 51.5 metre and a height of 11 metre. At the intersection,
where eastern and southern wing meet each other, the main entrance is
located. Here a staircase with a gallery grants access to the upper
floor. Due to this construction consisting of one central depot with two
attached functional wings the architects avoided superfluous corners
and angles.

Clear lines of sight were achieved, just as ways that broadly get
along without turns and crossings. Between the 360 square metres large
office wing, over the loading bays it is reminiscent of a command
bridge, and the stockroom there is direct intervisibility. With its 3.3 x
3.3 metre windows to the depot and outward, the open-plan office allows
to fully overlook the business process. Furthermore fast communication
between administrative and logistic staff is ensured. This warrants
efficient collaboration and permanently brings about identity.

Openness and transparency also characterise the internal glass
conference rooms. With lounge and bar, which join the office, the
company has its own event location for the purpose of presentation.

Aesthetically and conceptually the two architects created a black
lacquer-work box, which neatly protects the precious table-cloth and
silver. This can be taken literally, because the black Alucobond façade
can, thanks to its 80% gloss level, rival any grand piano.

In spite of the building’s compactness the corpus restrainedly goes
along with the landscape. What at first sounds paradoxical, clears up
once you see the façade mirroring clouds and landscape, fading out.

The edifice is a flat closed cuboid, whose cubature is only there
notched, where exchange processes occur. On the recreation patio
employees meet, when they temporarily leave the production process.
Through the main portal guests enter the company. On the loading rack
lorries dock for loading and discharge.

The room-high outward windows lie behind a belt of vertical lamellas.
Not only they maintain the exterior impression of a closed body, but
also serve as sunblind.

Like black on the outside, like white and bright the building is
inside. Light walls and white floors, partly crafted in epoxy resin,
guarantee a clean environment. Impureness is noticed immediately and
removed at once. For that is, as the building owner points it out, the
most important signal to his custom. “Who sets his table with our rental
properties, receives warranted perfect and hygienic clean products.”
says Christian Eichenberger, CEO of Partyrent Frankfurt.

Façade System Alucobond
The building’s façade is carried out with the system Alucobond. The 6
mm thick Alucobond composite panels consist of 0.5 mm aluminium layer
on their outsides and a plastic core, which is hardly inflammable.

The Alucobond panels are rear-ventilated on a substructure made of
aluminium beams. Those beams and a non-combustible mineral wool
insulation are affixed to the solid external wall of porous or
ferro-concrete. The façade is sectioned in a grid.

The panels are installed horizontally and fixed to the vertical beams
with aluminium blind rivets. The rivets, they are the most
cost-efficient way of installing, have black varnished heads.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Click for larger image
The panels were lacquered the same colour tint, RAL 9005, using the
coil-coating-method.

The gloss level is 80% according to Gardener Scale, the panel’s back
is in mill-finished aluminium. Because Alucobond panels can be folded up
to a right angle, they could be used for the lamellas.

Fix lamellas are in front of ventilation and light openings, flush
with the façade alignment. Each is of 3.30 metre height, 7 cm width and
25 cm depth.

construction / object informations
property
logistics centre and company headquarters
Partyrent Frankfurt am Main
location
Daimlerstrasse 3, 61239 Ober-Mörlen
builder owner / occupier
Christian Eichenberger, Partyrent Frankfurt am Main
architect
JAROSCH ARCHITEKTUR
Gardistenstrasse 7
64289 Darmstadt

[You must be registered and logged in to see this link.]
project manager
Herbert Jarosch, Nikola Jarosch
site / project developement
Juli 2008 – August 2008
start of construction
october 2008
building completion
april 2009, facade and outdoor facility (asphalt) august 2009
building

construction
reinforced concrete skeleton frame
exterior walls
cellular concrete and reinforced concrete
project data
parcel / land
12.000 m2
floor area / gross
3.154 m2
cubature / gross
26.407 m3
floor area / net
2.925 m2 (hall / high rise rack 2121 m2, office and function space 804
m2)
paved outside facilities
4.500 m2
building costs
total construction
2.090.000 € net (therefrom facade 310.000 € net)
paved outside facilities
240.000 € net


from : dezeen.com


Tích "[b]+" cho bài viết hay[/b]
Pass cho sách: booktraining.net

avatar
Milunice259
 
 

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 1355
Tuổi : 30
Đến từ : Long An
Nghề nghiệp : Người mẫu
Trạng thái bản thân : Đã có vợ
Điểm tích cực : 2354
Chất lượng bài viết : 342
Châm ngôn sống : Thiên tài chỉ có một phần trăm cảm hứng, còn lại là đổ mồ hôi

Xem lý lịch thành viên http://www.kt06vl.forumvi.com

Về Đầu Trang Go down

Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết